vrijdag 17 juni 2016

Cadzand-Bad, 13 t/m 16 juni 2016.Omdat de weerberichten voor Le Crotoy niet veel goeds voorspellen, 13 graden en veel regen, voor de rest van de week besluiten we om nog een paar dagen naar Zeeland te gaan.
Maandag 13 juni vertrekken we om een uur of 10 en komen om 13.30 aan op camping Molencaten Hoogduin in Cadzand-bad. Ook nu rijden we bijna alles binnendoor, totdat we richting Sluis aan moeten houden gaat het goed. Alleen wordt daar aan de weg gewerkt en worden we omgeleid, TomTom snapt er niet veel meer van, waardoor we via Zeebrugge en Knokke uiteindelijk toch in Cadzand- bad aan komen. Bovendien was het wel leuk om door het drukke havengebied te rijden van Zeebrugge en de heel andere sfeer van Knokke te proeven.
De camping is druk bezet, maar er is nog een plekje vrij t/m donderdag 16 juni op het hondenlaantje.
Bezitters van honden worden hier apart gehouden van de niet honden bezitters.
De camping ligt zo'n 300 meter van het strand, even de weg oversteken, het fietspad volgen en je staat met je voeten in het zand. 
Natuurlijk zijn de honden daar heel blij mee, dat is rennen en spelen geblazen en de rest van de dag uitgeteld nagenieten.
Wanneer we maandag aankomen is het redelijk weer, dinsdag is regenachtiger met ook droge periodes, en op woensdag schijnt het zonnetje weer volop.
We besluiten om op de fiets te stappen en doen de Fietsroute naar de kleine dorpjes en terug langs het strand. Natuurlijk wordt er ook wel weer verkeerd gefietst, maar dit keer buiten onze schuld.....lol.
Doordat er aan de boulevard wordt gebouwd en er een deel van de bordjes ontbreekt, maken wij de fietstocht gewoon iets langer.
De omgeving is prachtig en met de Hollandse wolkenluchten daarboven is het echt genieten.
Wat zijn er ook hier veel natuurgebieden, leuke kleine dorpjes en natuurlijk de zee en het strand.
Onderweg kopen we bij een stalletje langs de weg, vers geplukte aardbeien en een fles Zeeuwse appelsap. De aardbeien en de appelsap smaken heerlijk.


En dan zit deze vakantie er weer op.
Het was weer een heerlijke vakantie, waarin we weer veel gezien en genoten hebben.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten